Kokan Deri Terlik Nasıl Temizlenir?

Kokan Deri Terlik Nasıl Temizlenir?

Deri, yapısı gereği kokuları içine hapsetme özelliğine sahiptir. Bu kokular, derinin kendi kokusu olabileceği gibi sigara, yemek veya ter kokusu gibi rahatsız edici kokuları da içerir. Özellikle deri terlik ya da ayakkabılarda ter, zamanla kötü kokmaya başlar. 

 

Hassas bir bakıma ihtiyaç duyan derideki kokuyu nasıl gidereceğinizi bilmiyorsanız, doğru yerdesiniz. Sizin için hazırladığımız bu yazıda, kokan deri terlik nasıl temizlenir? Deri terlikler yıkanabilir mi? gibi sorulara göz atacağız. Hazırsanız başlayalım.

 

Deri Terlik Çamaşır Makinesinde Yıkanır mı?

 

Deri, suya karşı oldukça hassas bir yapıdadır. Özellikle suya ve sıcağa maruz kaldıklarında sertleşme, çatlama ve şeklinde bozulma gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle deri terlik temizliği için çamaşır makinesi önerilmez. 

 

O zaman, deri terlik nasıl temizlenir, yok mu bir çaresi? dediğinizi duyar gibiyiz. Elbette var! Deri terlikleri temizlemek için en iyi yöntem, temiz ve nemli bir bez yardımıyla temizlemektir. Temizlik işlemi sırasında deri için özel olarak üretilen temizleyicilerden yardım alabilirsiniz. Terliklerinizi temizledikten sonra yine deri malzemeler için kullanılan bakım kremlerini tercih edebilirsiniz. Böylece derinin ömrünü uzatmış olursunuz.

 

 

 

Terlik Kaç Derecede Yıkanır? 

 

Terliklerinizi yıkamak istiyorsanız, öncelikle üretici tarafından sağlanan yıkama talimatlarını okumalısınız. Eğer terliğinizin üzerinde böyle bir talimat bulunmuyorsa, 30-40 derece sıcaklıkta nazik bir döngüde yıkayabilirsiniz. Bu önerimiz, bez ve kumaştan üretilen terlikler için geçerlidir. Yukarıda da bahsettiğimiz üzere, deri terlik temizliği için yıkama yapılmamalıdır.

 

Unutmayın, terliğinizin kumaşı ne olursa olsun terliklerinizi yıkadıktan sonra havalandırarak kurutmalısınız. Bu yöntem, terliğin havasızlıktan koku yapmamasına yardımcı olacaktır. 

 

Deri Terlik Temizliği İçin Gerekli Malzemeler

 

Şıklığı ve rahatlığı temsil eden deri terlik, uzun süreli kullanımlarda yıpranmaya başlar ve doğal olarak kötü bir koku oluşmaya başlar. Bu rahatsız edici durumun ortaya çıkmaması ve uzun ömürlü bir kullanım sağlaması için doğru bakım çok önemlidir. Deri terlik bakımı için gerekli olan tüm adımları sizin için aşağıya bırakıyoruz. İşte, deri terliklerinizi doğru şekilde temizlemek için rehberiniz olacak o bilgiler:

 

Adım Adım Terlik Temizliği

 

İlk Adım: Toz ve Kir Temizliği

 

İlk adım, ayakkabı, terlik veya sandalet fark etmeksizin tüm ürünlerde mutlaka yapılmalıdır. Deri terliklerinizin üzerinde oluşan toz ve kirleri yumuşak bir fırça ile temizleyin. Bu adımın, bir sonraki temizlik işlemlerinin etkisini artırma bakımından oldukça önemli olduğunu unutmayın.

 

İkinci Adım: Nemli Bezle Silme

 

Terliğinizin yüzeyini toz ve kirden arındırdıktan sonra temiz ve nemli bir bez yardımıyla silin. Fazla suya maruz kalan derinin yapısında bozulmalar meydana gelebilir. Bu nedenle bezin hafif nemli olmasına dikkat edin.

 

Üçüncü Adım: Deri Temizleyici Kullanımı

 

Nemli bez ile kalan toz tabakasını da temizledikten sonra deri için özel olarak üretilen temizleyiciden yardım alın. Deri için üretilen bu spreyler, terliğinize zarar vermeden kolay bir temizlik imkanı sunar. Bir miktar deri temizleyiciyi bir bezin üzerine dökün. Daha sonra terliğinizin yüzeyini bu bezle silin. Bu işlemi yaptıktan hemen sonra terliğinizi temiz ve kuru bir bezle kurulayın.

 

Dördüncü Adım: Deri Koruyucu ve Nemlendirici Uygulama

 

Dördüncü ve son adıma geldi sıra. Temizleme işleminizi tamamladıktan sonra deri terlik bakımı, bu işin püf noktası diyebiliriz. Deri terliklerinizin nem dengesini koruyarak, oluşabilecek çatlamalara engel olmak için nemlendirici uygulayın. Deri için özel olarak üretilen bu nemlendiriciler, deriyi yumuşatır ve esnekliğini artırır. Böylece uzun ömürlü bir kullanım sunar. Son olarak, deri koruyucu ve nemlendirici kullanırken, ürünü eşit miktarda dağıtmaya özen gösterin. 

 

 

Deri Terlikten Leke Nasıl Çıkar?

 

Üzeri leke olan deri terlik nasıl temizlenir? diye soracak olursanız, pek çok yanıt alabilirsiniz. Hadi sizi bu sorundan kurtaracak adımlara göz atalım! 

 

Sabun ve su: Ilık suyla nemlendirdiğiniz bezinize sabun sürün. Daha sonra bu bezi, lekenin olduğu bölgeye nazikçe, dairesel hareketlerle uygulayın. Daha sonra ıslak bir bez ile yüzeyi sabundan arındırın ve kuru bir bezle kurulayın. Bu işlemi yaparken deriye zarar verecek kadar baskıdan uzak durun.

 

Deri Temizleyici: Deri temizleyici ürünleri, düzenli bakımda kullanabileceğiniz gibi leke çıkarmada da kullanabilirsiniz. Ufak bir not geçelim; bu işlemi ürünün talimatlarına uyarak uygulamaya dikkat edin.

 

Bebek Pudrası: Yağ bazlı lekeler, biraz daha zor çıkabilir. Bu nedenle lekenin üzerine bebek pudrası serpebilirsiniz. Bir süre beklettiğinizde, pudra yağı emecektir. Bekleme işlemi sonunda ise bir fırça yardımı ile bebek pudrasını temizleyin. Bu deri terlik temizleme işlemini, bebek pudrası yerine mısır nişastası ile de yapabilirsiniz. 

 

 

 

Deri Terlik Kokusu Nasıl Giderilir?

 

Deri terlik temizliği ve bakımı üzerine genel bir bilgilendirme yaptıktan sonra, gelelim kokulardan nasıl kurtulacağımıza. İşte deri terliklerde oluşabilen ve zamanla tadımızı kaçıran o kötü kokuları gidermenin yolları: 

 

- Karbonat: Deri terliklerinizin kokmaya başladığını düşünüyorsanız, tek yapmanız gereken içerisine karbonat serpiştirmektir. Nemi ve kokuları hapseden karbonatı, bir gece terliğinizin içerisinde bekletin. Daha sonra terliğinizi ters çevirerek karbonattan kurtulabilirsiniz. 

 

- Gazete kağıdı: Kurtarıcımız karbonat, bu yönteme de dahil oluyor. Nemli bir gazete kağıdının içerisine karbonat ekleyerek terliğinizin içerisine yerleştirin. Bu yöntem, nemin emilmesine yardımcı our. Böylece kokudan da kurtulmuş olursunuz.

- Havalandırma: Deri terliklerinizi, düzenli olarak balkonda havalandırın. Terliklerinizin direkt olarak güneşe maruz kalmamasına özen gösterin. Güneşe direkt olarak maruz kalan deri, zamanla kuruyacak ve çatlayacaktır. 

- Esansiyel yağlar: Deri terliklerinizdeki kokuyu gidermek için, lavanta veya çay ağacı gibi esansiyel yağlardan yardım alabilirsiniz. Yalnızca birkaç damla esansiyel yağ, kokuların giderilmesine yardımcı olurken, aynı zamanda etrafa hoş bir koku yayacaktır.

- Özel deri spreyleri: Son olarak deriler için özel olarak üretilen temizleyicileri tercih edebilirsiniz. Ürün talimatlarına uygun şekilde kullandığınız takdirde, hem deriyi temizleyecek hem de koruyacaktır.

 

Hakiki Deri Mammamia Terlik Modelleri 

 

Şıklığı ve rahatlığı bir arada sunan deri terlikler, özellikle kadınların eşlikçisi oluyor. Kadınların zarif zevklerinden ilham alınarak tasarlanan Mammamia, deri terlik modelleriyle yaz kombinlerinin vazgeçilmezi oluyor. Örneğin; Mammamia D24YT-2150 Bej Kadın Deri Terliği şık bir davete giderken giyebilirsiniz. Delikli yapısı ile ayaklarınızın terlemesini engellerken, şık bir görünüm sunuyor. 

 

Günlük kullanımda ise Mammamia D24YT-2015 Siyah Kadın Deri Terlik, kalın tabanı ile topuklu terlik havası yaratırken, kombinlerinize marjinallik katıyor. Her stile uygun gerçek deri terlik seçenekleriyle Mammamia, şimdi İskarpin Ayakkabı ayrıcalığı ile sizlerle buluşuyor! Kaliteye, uygun fiyatlı sahip olmak istiyorsanız hemen tıklayın.

Yorum Yap